Ce înseamnă să fii fericit? Să ai bani și tot ce-ți dorești? Să fii alături de cei dragi, să te simți protejat, să ai sprijin de fiecare dată când ai nevoie, să existe empatie între tine și cei din jur? Pe tine ce te face fericit? 

Chiar dacă nevoia noastră de a ne conecta este înnăscută, există oameni care atunci când ajung acasă se simt singuri. Ei pot avea în jurul lor alte persoane pe tot parcursul zilei sau chiar să fie căsătoriți de-a lungul vieții, dar să simtă o singurătate profundă!  

Singurătatea este o emoție umană universală, complexă și unică pentru fiecare individ. De fapt, singurătatea este o stare de spirit, care ne face să ne simțim goi, singuri și nedoriți. Oamenii care sunt singuratici adesea doresc să aibă o legături umane, însă, în ciuda faptului că sunt înconjurați de familie sau prieteni, tot se vor simți singur.

Există ceva în sufletul nostru care nu ne lasă să ne bucurăm de cele din jur. Însă, ar trebui să nu mai punem totul la suflet, să nu-i lăsam pe cei din jur să ne calce în picioare, să nu mai fim pesimiști, ci să încercăm să gândim pozitiv, să ne bucurăm de lucrurile mărunte, să zâmbim atunci când cineva străin ne zâmbește, să vedem problemele dintr-o perspectivă diferită, să iubim mai mult, să învingem răul. Așa cum spune actorul Morgan Freeman: „Ieși din umbra ta. Vei găsi lumina.”

Advertisements