Ai auzit vreodată de principiul oglinzii? Acesta afirmă ceea ce vezi în alte persoane, adică reflectarea reală a ceea ce ești tu. Cu alte cuvinte, dacă ai tendința de-a vedea anumite caracteristici în oameni, atunci ceea ce vei observa este o reflectare a ceea este în interiorul tău.

Scopul principiului este de-a permite rezolvarea problemelor cu grupuri de persoane apropiate și care aparțin cercului nostru social, indiferent dacă sunt probleme serioase sau simple. Acești oameni pot fi cunoscuți, colegi, rude sau prieteni.

Principiul de bază al legii oglinzii afirmă că inima este originea tuturor lucrurilor. Acest lucru este adevărat în cazul în care motivele pentru care am minți față de noi au legătură cu opiniile sau acțiunile altora.

Un argument destul de puternic pentru acest lucru este prezentat cu un exemplu simplu: Uită-te la modul în care cei din jurul tău reacționează la comentariile sau acțiunile pe care le primesc. Fiecare persoană experimentează sentimente diferite. Acest lucru sugerează faptul că reacțiile sunt raportate la ceea ce se află în inima fiecărei persoane.

Poți înțelege modul în care funcționează acest lucru și, de asemenea, să începi să schimbi reacțiile negative prin folosirea acestui principiu. Este vorba de a învăța să reacționezi la situații mai calm și să te eliberezi de gânduri, care sunt dăunătoare pentru minte.

Cum pui în practică principiul oglinzii:

Oamenii pe care îi întâlnim în mediul nostru reprezintă o parte esențială a vieții noastre și a ceea ce suntem ca ființe umane. Unii dintre ei pot adesea să ne enerveze cu o infinitate de lucruri, ceea ce este perfect normal.

Modul în care aceștia acționează, reacțiile și minciunile lor, și cum încearcă să controleze viețile noastre toate se simt nedorite.

Cu toate acestea, trebuie să analizăm modul în care alte persoane acționează fără să reacționăm în nici un fel. Trebuie să ne analizăm și să ne vedem greșelile din propriul nostru comportament. Este un mod minunat de a ne elibera și învăța să iertăm cu adevărat.

Advertisements