Civilizația din Egiptul antic a fost una dintre cele mai dezvoltate și de durată, care datează din anul 3150 î. Hr, conform înțelepciunii convenționale. Aceasta a captat mintea și imaginația copiilor, dar și a savaților, și pentru un motiv bun. Dar există unele lucruri despre Egipt pe care multă lume nu le cunoaște.

pyramids-798401_960_720
Piramidele din Egipt

Atât bărbații, cât și femeile se machiau

Astăzi, machiajul este văzut de mulți oameni ca fiind în mod exclusiv pentru femei, dar la vechii egipteni, machiajul era atât pentru femei, cât și pentru bărbați.
Ei aveau destul de mult machiaj aplica pe față, deoarece credeau că le oferă o protecție specială după voia lui Dumnezeu. În plus, femeile își colorau obrajii cu vopsea roșie și ambele sexe se dădeau cu mult parfum.

Egiptenii au domesticit mai multe animale

Toată lumea știe că egiptenii țineau ca animal de casă pisici, pe care le venerau ca creaturi-zeu, dar au avut, de asemenea, respect pentru uli, câini, lei și babuini. Aceste animale au fost frecvent ținute în casele egiptenilor și au fost adesea mumificate și îngropate împreună cu proprietarii.

Regele Tutankhamon este posibil să fi fost ucis de un hipopotam

Unii istorici cred acum că cunoscutul rege faraon Tutankhamon ar fi murit strivit de un hipopotam. Corpul lui a fost îmbalsamat, dar îi lipsea inima, lucru care era neobișnuit. El a avut, de asemenea, răni care au fost probabil mușcături de la un hipopotam.

Piramidele nu au fost de fapt construite de sclavi

Construirea piramidelor este cu siguranță o muncă grea, și pentru a dovedi că sclavii au fost cei care au luat parte la înălțarea lor, este nevoie de schelete ale muncitorilor bolnavi de artrită și alte boli. Dar noile descoperiri arată că piramidele au fost construite de către lucrători plătiți, nu de sclavi.

Faraonii erau de obicei supraponderali

Când ne gândim la faraoni, ne imaginăm de multe ori, oameni înalți și subțiri de culoare mai închisă și de o mare frumusețe. Probabil că nu a fost cazul, totuși. Berea, vinul, pâinea și mierea de albine erau nelipsite din dieta egipteană.

Muncitorii egipteni au făcut greve pentru condiții mai bune

Situația grea a muncitorului nu este nouă în lumea occidentală post-industrială. Muncitorii egipteni au fost de fapt cunoscuți ca organizatori de greve pentru condiții de muncă mai bune. Organizarea primei greve a avut loc în timpul lui Ramses al III –lea. Aceștia au intrat pur și simplu în templele din apropiere și au refuzat să plece până nu au fost ascultați.

Femeile egiptene s-au bucurat de libertate juridică și financiară

Femeilor nu le-a fost deloc ușor. În SUA, dreptul de vot a fost acceptat mult mai târziu, dar, în Egipt, femeile s-au bucurat de libertate juridică și financiară. Acestea lucrau ca jurați, întocmeau contracte legale, vindeau proprietăți. Și, pentru că nu aveau voie să lucreze în afara casei, ele au lucrat în aceleași locuri cu bărbații și primeau salarii egale.

Egiptenii au adoptat primul tratat de pace

Acum mai mult de 200 de ani, a izbucnit un război între hitiți și egipteni, privind controlul terenurilor în ceea ce este acum Siria. Lupta a fost de multe ori sângeroasă și, după 200 de ani, a fost elaborat tratatul egiptean-hitit. Astăzi, este recunoscut ca cel mai vechi acord de pace din istoria omenirii și se păstrează deasupra intrării în Camera Consiliului de Securitate al Organizației Unite din New York.

Sursă: http://thespiritscience.net/2015/12/30/8-fascinating-things-you-may-not-have-known-about-ancient-egypt/#respond

Advertisements