Timp de o lună de zile, peste 200 de elevi de la școlile și liceele tehnologice din județul Gorj și-au început ziua strigând: „Hei, hei, hei, Țara lui Andrei! Cine suntem noi? Meseriașii!”

Tabăra Meseriașilor, din cadrul inițiativei România Meseriașă, este comunitatea ce vine în sprijinul educației profesionale pentru a construi o Românie mai bună. Este un proiect care s-a bazat pe ateliere de dezvoltare profesională și personală, destinat în acest an elevilor și profesorilor din clasele IX-XI, din 24 de licee tehnologice și școli profesionale din județul Gorj.

Ediția din acest an din Tabăra Meseriașilor a completat programa școlară și i-a ajutat pe elevi să fie mai pregătiți pentru piața muncii, după încheierea studiilor. Anul acesta, proiectul s-a concentrat asupra a patru domenii sudiate de copii: Electric, Mecanică, Electric și Construcții, Turism și Alimentație.

„În Tabăra Meseriașilor intri elev ambițios și ieși meseriaș priceput.”

În cele patru săptămâni, elevii au fost împărțiți în serii de câte 50, împărțiți apoi în două grupe: albastru și verde. În fiecare serie, tinerii meseriași au participat la ateliere de dezvoltare personală menite să-i pregătească pentru câmpul muncii, dar și la ateliere practice sub îndrumarea mentorilor: pilotul auto Gabi Onofrei, inițiatorii proiectului EfdeN, Claudiu Butacu și Mihai Toader-Pasti, și chef Cezar Munteanu.

„În fiecare săptămână, rezultatul a fost peste așteptări.”

Meseriașii din prima serie, împreună cu mentorii, au construit și au dat viață unei machete detaliate a unui Târgu Jiu mai sustenabil, din punct de vedere energetic.

Citește mai multe aici.

Advertisements