„Niciodată nu vei fi capabilă să scapi de ceea ce spune inima, așa că mai bine ascultă ce are de spus.” Paulo Coelho – Alchimistul

Atunci când apare firul roșu în viața ta este punctul care va schimba pentru totdeauna modul în care vezi dragostea. Aici există un mit antic. Nu contează ce fel de relație ai în acest moment sau dacă cei doi îndrăgostiți sunt din două lumi diferite. Aceștia vor fi întotdeauna legați și, în cele din urmă, s-ar putea să se întâmple abia la sfârșitul drumului.

Firul roșu, cunoscut sub numele de destin, nu poate fi niciodată rupt, indiferent de ce se întâmplă. Nu contează cât timp este nevoie pentru a satisface acea persoană sau cât de multe vei întâmpina. Chiar dacă sunteți departe, firul se va întinde, astfel că inimile voastre vor fi conectate întotdeauna.

Firul îl ai din naștere, iar el se rotește pe parcursul întregii tale vieți. Se spune că Luna iese în fiecare seară să se întâlnească cu fiecare nou-născut și să se unească cu aceste noi suflete cu un fir roșu, care este legat de degetul ei. Aceasta va decide viitorul și va ghida sufletul  tău ca să nu te pierzi, chiar dacă ești la margine de drum.

Ce spune legenda

„Acum mult timp, un împărat a aflat că există o vrăjitoare puternică, care trăiește într-una din provinciile regatului său. Ea a avut capacitatea de a vizualiza firul roșu al soartei, și împăratul a  trimis după ea. Atunci când vrăjitoarea a sosit, împăratul a ordonat să se uite la celălalt capăt al firului roșu și să-i spună cine-i va fi în cele din urmă soție. Vrăjitoarea a fost de acord cu cererea lui, apoi a început să urmeze firul. Căutarea a condus la o piață, unde soția unui țăran cu un copil în brațe își vindea marfa.Vrăjitoarea s-a oprit în fața acesteia și a rugat-o să se ridice în picioare.  Ea i-a făcut semn tânărului împărat să se apropie și i-a spus: „Aici se termină firul tău roșu.” Auzind acestea, împăratul s-a înfuriat și i-a spus că vrăjitoarea se joacă cu el, împingând între timp țăranca care avea copilul în brațe. Căderea a provocat o rană pe fruntea copilei, semn pe care-l va purta pentru totdeauna. Împăratul a ordonat gărzilor s-o rețină pe vrăjitoare și s-o decapiteze. Mulți ani mai târziu, când a venit timpul ca împăratul să se căsătorească, i-a fost aleasă ca soție fiica unui general puternic în regat. În ziua nunții, el a văzut fața viitoarei sale soții, pentru prima dată. Când a ajuns, ea purta o rochie albă și un voal cu care-i era acoperită complet fața. Când a ridicat voalul, a văzut că fruntea ei frumoasă era marcată de o cicatrice neobișnuită, care-i părea cunoscută.”

Această legendă este bine cunoscută între culturile europene, care astăzi nu sunt obișnuite să vadă milioanele de oameni care poartă un fir roșu legat la încheietura mâinii.  În ceea ce privește originea exactă a poveștii, nu este clar dacă aceasta vine din China sau Japonia.

Dar legenda a început atunci când s-a descoperit că artera ulnar conectează degetul mic de inimă, care este sursa vieții și colțul metaforic al sufletului, care are capacitatea de a iubi.  Firul roșu poate conecta iubirea dintre mamă și tată, soră și frate, prieteni sau parteneri, cu același scop: să se cunoască și să se iubească unii pe alții.

Marile iubiri ale  vieții

Se spune că fiecare persoană are două mari iubiri pe parcursul vieții: una este persoana cu care se căsătorește, care devine mama sau tatăl copiilor, persoana cu care îți petreci tot restul vieții. A doua mare dragoste este persoana care te va pierde pentru totdeauna. Dacă te-ai născut conectată cu cineva, ești legată de acea persoană –  forțele chimice vor sfida rațiunea și te vor împiedica să ajungi la un final fericit.

Aspectul de “fir roșu al iubirii” simbolizează viața ta – înainte și după – și este ceva ce vei găsi și care te va schimba pentru totdeauna. Firul roșu este existența și concepția ta despre dragoste.

„You know who I’m talking about because as you read those words, their name came into your head. You might have left them behind, tried to end your suffering and find peace (which will come), but there won’t be a single day that you don’t wish they would appear once more to visit you. Sometimes it seems that fighting with someone you truly love takes more energy from you than being with someone you simply care for.”  Paulo Coelho

Advertisements