love.jpg

       Mulți oameni își petrec viața într-o cursă nebună împotriva timpului, cufundați în rutina  lor, fiind ocupați cu o mie de lucruri. În timpul liber își distrag atenția uitându-se la televizor, stând pe Facebook sau înconjurați de oameni cu care nu au nimic în comun. În acest vârtej de a face și de a nu fi, cel mai important lucru este pierdut, dar nu din exterior, ci din interior.
Teama începe de acasă: Locuind singur poate fi înfricoșător pentru unii oameni, cum ar fi cei care, atâta timp cât sunt însoțiți, vor sacrifica calitatea relațiilor. Această teamă de a fi singură reflectă teama de a fi în contact cu emoțiile tale cele mai intime, care pot fi neplăcute sau dureroase. Așadar, preferă să-și distragă atenția sau să se amorțească cu lucruri exterioare.
Dar dacă nevoile tale emoționale nu sunt auzite, dacă nu accepți punctele slabe și punctele forte necondiționat, vei merge prin viață cu o mască, pretinzând a fi cine nu ești, în scopul de a căuta alte persoane să accepte ceea ce negi la tine.
Oamenii nu s-au născut zombii. Bebelușii nu judecă emoțiile lor, ei pur și simplu le simt și le exprimă. Din păcate, în timpul procesului de socializare, un copil poate fi ignorat, rănit, ridiculizat sau abuzat. În acest caz, singura resursă care le-a rămas este să îngroape durerea pe care o simt în inconștiența lor, deoarece tânărul copil depinde în continuare de alții pentru a se simți demn de iubire și respect.
Dar, odată ce ajung la maturitate, ei trebuie să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea emoțională și să se ocupe de vindecarea rănilor și de a umple nevoile interioare. În cazul în care nu o fac, vor trăi cu un spațiu gol pe care vor încerca să-l umple cu relații superficiale sau neautentice.  
Sarcina esențială a fiecăruia este să învețe să vadă cu iubire și valoare lucrurile cele mai prețioase pe care le dețin, care este esența lui. Cu cât vei învăța să iubești mai mult, cu atât mai mare va fi dorința de a împărtăși dragostea cu alții, deoarece iubirea autentică este expansivă prin natură.
Acest val de șoc este de neoprit și este, prin urmare, inevitabil să vrei să împarți această dragoste cu alte persoane. Acest lucru nu se întâmplă cu un spațiu gol și o mască, dar cu împlinire și autenticitate, da.
De aceea, atunci când ești într-o relație trebuie să fii pregătită să înveți, să crești, să iubești, să te bucuri și să te distrezi cu partenerul reciproc. Pentru că la urma urmei, adevărata misiunea a tuturor este de a extinde capacitatea de a iubi și de a fi iubit.
Când înțelegi acest lucru și trăiești în scopul de a îndeplini misiunea, vei găsi iubirea autentică și necondiționată, care este cea mai bună comoară pe care o putem găsi.
Advertisements