woman-blue-butterflies

      După o experiență dureroasă, ar trebui să-ți oferi timp pentru a trece peste suferință, dar trebuie să realizezi că este normal să nu te simți bine. Cu toate acestea, trebuie să te ridici și să mergi mai departe.

„Dacă cazi jos, ridică-te.” Este ceea ce auzim de fiecare dată când trecem printr-o situație dificilă, dar este greu să reții aceste cuvinte atunci când treci printr-o situație cu adevărat dureroasă! Știm că o să cădem de multe ori de-a lungul vieții. Important este să ne ridicăm mereu cu capul sus, deoarece este un drum lung.

Anxietatea, depresia, frustrarea, stresul…. Viața este plină de astfel de situații peste care trebuie să trecem. Ce putem face? Ar trebui să renunțăm pur și simplu? Cu toate că totul pare pierdut, trebuie să continuăm. Viața merge mai departe cu sau fără tine.

 Întotdeauna există speranță. Chiar dacă totul poate părea fără speranță atunci când treci printr-o perioadă grea, viața o să-ți arate că nu este așa. Este normal ca totul să pară negru la început.

Una dintre cele mai comune probleme care este prezentă în acest moment este depresia, o boală care ne înghite complet și ne face să ne simțim profund nefericite. Spre deosebire de tristețea obișnuită, depresia persistă pentru o lungă perioadă de timp. Devine o speranță inexistentă.

Tu ești orb la acea speranță, pentru că avem tendința de a spori sentimentele negative. Dacă ne simțim rău, vom face tot posibilul să ne simțim mai rău. Nu ai chef de nimic, ajungi să te închizi în casă, să-ți neglijești prietenii și să te complaci în propria durere.

Ascultarea și învățarea din durere pot fi benefice pentru a cunoaște sinele interior. Confruntarea cu suferința nu este ceva negativ. Trebuie să experimentezi pentu a depăși ceea ce ne face rău.

Acesta este motivul pentru care nu putem sta jos după ce am căzut. Chiar dacă nu ai chef să faci ceva, fie că este vorba de aspecte legate de viață, tu ești puternică. Da, ești puternică și în sufletul tău știi că vei trece prin asta. Durerea va trece. Suferi prin ea, o simți, astfel încât să te poți ridica din cenușă ca pasărea Pheonix.

Trebuie să înveți din momentele cele mai dureroase pentru că atunci înveți cele mai multe despre lume și despre tine.  Este timpul să te ridici! Acum este timpul pentru a reflecta asupra acțiunilor tale. Ai căzut? Este normal. Cu toții trecem prin experiențe nedorite, la un moment dat sau altul, pentru că lumea este plină de ele! 

Nu renunța niciodată, pentru că nu va fi ultima dată când te vei confrunta cu o problemă. Acestea sunt părți ale vieții, dar cel mai important lucru este să trecem mereu peste ele cu capul sus. Te face mai puternică și îți dă curaj. Dacă cazi de 7 ori, te ridici de 8.

Advertisements