Există atât de multe locuri minunate pe Pământ, încât nu ne-ar ajunge nici 10 vieți ca să le vizităm pe toate. Dar fiecare dintre noi are un loc preferat în care vrea să ajungă măcar o dată în viață. De aceea trebuie să facem alegeri.

„O investiție într-o călătorie este o investiție în tine”, spune Matthew Karsten.

Este întocmită o listă cu cele 10 țări pe care trebuie să le vizităm măcar o dată în viață. Aceasta este făcută după listele și sondaje de pe Lonely Planet, Telegraph, Business Insider, Thrillist și Rough Guides.

Noua Zeelandă

183
Nu este cineva care a fost în Noua Zeelandă și să nu se îndrăgostească imediat de această țară enigmatică. Este locul preferat de turiști, deoarece are multe locuri minunate făcute de om, dar și de natură.

Noua Zeelandă este cu adevărat magnifică cu păduri preistorice, plaje răspândite, munți și izvoare remarcabile. Coexistența între maori și oamenii din Europa formează baza distinctivă a culturii din această țară.

În plus, este una dintre cele mai accesibile țări pentru călătorit, datorită infrastructurii bine dezvoltate și a serviciilor pe care le oferă. Produsele alimentare, vinul și berea din această țară oferă călătorilor un simț suprem al gustului.

Australia

35-1024x649

Australia nu este doar o țară, ci un continent. În enormitatea ei, se află o lume care este bogat diversificată etnic și cultural, cu peisaje minunate și numeroase locuri pentru divertisment.

Australia este o națiune de sociabilitate, cu un spirit viu și relaxat foarte evident. O călătorie în Australia poate fi costisitoare, dar dacă faci rezervările din timp, costurile sunt mai mici.

Un climat cu soare pe tot parcursul anului este unul dintre cele mai importante motive din spatele australienilor, care a condus la un focar cultural proeminent de viață, prin plaje vibrante și tabere în afara orașului.

Japonia

64-1024x679
Această țară este un amestec unic de tradiție și inovație. Superbele patrimonii culturale și religioase din trecut coexistă extraordinar cu realizările arhitecturale și tehnologice din prezent.

Există multe temple budiste spectaculoase și altare peste tot în Japonia, dintre care majoritatea sunt în Kyoto, cunoscută drept capitala culturală a Japoniei. Celelalte orașe bogate cultural care merită să fie vizitate sunt Nara și Kanazawa.

Muntele Fuji, Palatul Imperial, Hiroshima Peace Memorial Park, Insula Itsukushima, Parcul Național Osaka, Parcul Național Chubu – Sangaku și Alpii japonezi sunt unele dintre celelalte locuri notabile care trebuie vizitate.

Thailanda

Wat Arun at Dusk

 Cu o istorie intrigantă, Thailanda este una dintre cele mai populare destinații turistice din sud-estul Asiei. Pentru anticele templele budiste și palatele frumoase, insulele curate și parcurile naționale, Thailanda este pentru toate tipurile de turiști.

Capitala Bangkok, cu străzile pline de viață și mall-uri gigantice controversează puternic cu satele liniștite de pe dealuri. Dar această diversitate este exact ceea ce face ca Thailanda să fie o destinație fascinantă pentru turiști. În plus, mâncarea thailandeză este foarte gustoasă, iar oamenii sunt foarte conviviali.

Spania

24
O călătorie în Spania este sigur pentru cei care vor să se mai întoarcă din nou și din nou. Așa cum spun și ei, acolo nu este doar Spania, sunt mai multe, făcând o referire la diversele peisaje și culturile naturale ale țării. Chiar și așa, niciun turist nu pleacă dezamăgit din Spania.

Carnavalurile pline de viață, mâncarea rafinată și viața de noapte animată, împreună cu plajele sale impresionante, insulele și fauna sălbatică, fac din Spania o destinație perfectă pentru turiști. În plus, acolo se găsesc și orașele istorice bogate cu artă, care sunt un patrimoniu cultural.

Fie că este vorba despre Catalonia, Madrid sau Țara Bascilor, există întotdeauna o mulțime de locuri pe care le poți vizita în Spania. În afară de cele două mari orașe din Barcelona și Madrid, mai este faimoasă pentru arenele de fotbal ionice, alte orașe notabile pentru a fi vizitate fiind Sevilla, Valencia, Granada, Malaga și Bilbao.

Portugalia

122-1024x681
Cu propria sa cultură distinctă, limba și bucătăria, Portugalia este fermecătoare pentru plajele pe care le are, peisajele și satele medievale. Frumusețea sa estetică a rămas în mare parte neatinsă de turiști, spre deosebire de alte destinații majore europene de călătorie.

Portugalia este o destinație care răspunde așteptărilor călătorilor. Turul poate începe din capitală, Lisabona, și apoi spre orașele de pe coastă, bucurându-te de mâncarea bună și vinul pe care-l au.

Geografia țării este diversă și variază de la munții din nord, parcurile naționale și terenurile cu viță de vie, satele și plajele care se află de-a lungul coastei de sud. Mai multe decât atât, Portugalia este o destinație relativ ieftină în comparație cu alte destinații europene.

Credite foto: http://www.lifehack.org

 

 

Advertisements