Issues-500x325

Știm că există în mod clar o legătură între corp și minte. Atunci când mintea suferă, această suferința o va experimenta și trupul. Acestea sunt numite „tulburări psihosomatice” în psihologie, experiențe prin care toată lumea trece la un moment dat.
Condițiile psihosomatice: Când creierul procesează
Tulburările psihosomatice sunt adesea înrădăcinate în emoții intense, emoții pe care nu le putem procesa sau pe care nu le putem gestiona în mod pozitiv.
Spre exemplu, atunci când ai un loc de muncă stresant, cu un șef care nu te apreciază, vei ajunge să te subapreciezi, să apară durerile de cap, să suferi de insomnie, și se poate termina cu un ulcer gastric sau cu o depresie nervoasă.
Dacă este păstrat modul în care ne simțim în interior și nu acționăm pentru a îmbunătăți situația și de a exprima modul în care ne simțim, ajungem să ne îmbolnăvim.
Același lucru se întâmplă și atunci când suferim. Tristețea sfârșește prin a fi alimentată de gândurile noastre, până o să ajungem să ne îmbolnăvim. Durerea nu are o explicație biologică obiectivă, dar boala este cauzată de minte.
Advertisements