wedding-rings-171463_960_720
Căsătoria


Când cineva vrea să te întrebe ceva, cum preferi să-ți spună – doamnă sau domnișoară? Eu cred că această întrebare nu-și are rostul. Numele și prenumele nostru este identitatea noastră, în afară de faptul că femeile trebuie să-și schimbe numele după ce se căsătoresc. VreI schimbarea sau preferi numele pe care îl ai de la părinți?

Multe femei nu ar vrea să renunțe la numele pe care-l au de la părinți, așa că de multe ori după ce se căsătoresc își păstrează și numele lor, plus cel al soțului. Când vorbești despre o femeie căsătorită, în afară de a fi soția cuiva, fiică și, mai târziu mamă, uităm că ea este prima persoană puternică și independentă.

Identitatea femeii

Numele ei este o parte din care ea este ceea ce ar putea fi înainte de a fi schimbat după căsătorie. Numele ei este susținut de cariera, munca, experiența și individualitatea ei. O putem numi mândria ei de a duce mai departe propriul nume, dacă nu ți se pare că acestă tradiție de schimbare a numelui nu sună bărbătesc. Este pragmatic ca o femeie să trebuiască să-și schimbe numele după ce se căsătorește. Așa cum am mai spus, nu toate femeile își doresc să-ți schimbe numele după ce se căsătoresc.

 Multe spun că numele reprezintă experiența de muncă din toți anii în care a muncit, și că acesta o identifică. Nu vor să-și piardă identitatea. Dar nu întotdeauna soții sunt de acord cu acest lucru.  Ei trebuie să înțeleagă că, femeile sunt contribuitori puternici ale societății și identitatea lor aduce diferența.

Schimbarea numelui tău de familie cu numele soțului sau invers ar schimba identitatea. Cred că avem posibilitatea de a alege și să nu fim împotmolite de orice obicei social, religios sau cultural care te obligă să adopți o nouă identitate.

Da, sunt de acord cu schimbarea numelui de familie, dar alegerea trebuie să fie respectată. În cazul în care nu sunt, ele nu ar trebui să fie judecate de parametrul pe care societatea îl stabilește pentru ei. Eu, nu aș vrea să renunț la numele meu de familie. Vreau să am libertatea de a decide cine vreau să aleg să fie.

Prin acest articol nu intenționez să rănesc femeile care poartă numele soțului. Este alegerea fiecăreia. Astăzi lucrurile au evoluat într-un mod imparțial. Oricum, schimbarea numelui nu ne va da un nivel mai ridicat de angajament. Un bărbat căsătorit trebuie să respecte individualitatea jumătății sale. Schimbarea numelui este exclusiv decizia femeilor, nu a bărbatului. Chiar dacă ești atașat emoțional, nu trebuie să arăți societății. Istoria numelui ne va ține conectate la rădăcinile noastre.  

Advertisements