Cu ani în urmă, adolescenţa avea frumuseţea ei, iar adolescenţii  erau înconjuraţi de prieteni,  petreceau mult timp în aer liber şi  ştiau să se bucure de natură şi de viaţă. Îşi petreceau timpul  citind, pentru că nu aveau altcSolitudine-300x199eva de făcut. Acum adolescenţii sunt mai  diferiţi, au puţini prieteni şi  chiar dacă s-au dezvoltat  reţelele de socializare, ei se simt singuri, îşi pierd timpul jucându-se pe calculator  şi pe telefoane.  Nu mai ştiu să se bucure de viaţă.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la The University of Queensland, din Australia, adolescenţii au mai puţini prieteni decât acum 20 de ani. În ciuda dezvoltării tehnologiei şi apariţiei reţelelor de socializare, în prezent se simt mai puţin singuri decât în trecut , însă aceştia au reţele sociale superficiale.

Adolescenţii de azi sunt împinşi de la spate de tehnologie. Tehnologia este o noutate deoarece adolescenţii din trecut nu deţineau această putere. Astăzi calculatorul sau laptopul a preluat majoritatea atribuţiilor costisitoare şi care aveau nevoie de mult timp. Cu ajutorul laptopului , poţi să citeşti cărţi fără să le mai cari după tine sau fără să pierzi timpul  la  bibliotecă.

Astăzi, preocupările variază de la individ la individ în funcţie de domeniul de interes. Cele mai mari două hobby-uri ale adolescentului român sunt fotbalul şi muzica. Cei mai mulţi tineri au ca modele în viaţă fotbalişti sau oameni din lumea muzicii.

Tinerii  din ziua de azi nu mai citesc  aşa mult, el preferând să vadă un film,  să asculte muzică sau să  stea degeaba, însă adolescentul preferă mai mult televizorul decât cartea, iar  de multe ori acest lucru este în dezavantajul lui.

Adolescenţii nu consideră că singurătate este  o problemă, dar închiderea în propria persoană te dezumanizează. Singurătatea duce la depresie, care poate duce la disperare, iar în unele cazuri chiar la sinucidere.

Advertisements